(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
rebarborovy smetanovy kolac
Potřebné ingredience
500g rebarbory,150g tvorohu,70g cukru,1 balicek vanilkoveho cukru,spetka soli,4 lzice oleje,2 lzice mleka,250g polohrube mouky,1 lzicka kypriciho prasku,125 ml smetany,1 vejce,1 lzice skrobove mocky,,2 lzice lucniho medu,mouckovy cukr
Postup přípravy
troubu predehrejeme na 200 stupnu,rebarboru oloupeme a nakrajime na kousky.na testo smichame tvaroh s cukrem,vanilkovym cukrem,spetkousoli,olejem a vlaznym mlekem.mouku smichame s praskem do peciva,prosijeme na tvarohovou hmotu a rychle zapracujem.z testa vyvalima plat a preneseme jej do vymastene dortove formy.na testo poklademe kousky rebabrbory a kolac peceme v trobe asi 20 minut.mezitim si rozvkvedlame smetanu s vejcem,skrobovou mouckou a medem.po uplinutu 20 minut vyjmeme kolac z trouby,eventualne slijeme prebytecnou stavu z rebarbory, a na kolac peclive a rovnomerne nalijeme smetanovou smes.kolac vratime do trouby a peceme dalsich 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé